Referat ELEMENTELE COMPONENTE ALE CALCULATORULUI PERSONAL

referat-liceu.ro

loc pentru banner

HOME
Referate  (3516)
cele mai recente
cele mai descarcate
cele mai citite
cele mai bine cotate

Astronomie (37)
Biologie (247)
Chimie (118)
Diverse (59)
Economie (54)
Engleza (79)
Filozofie (106)
Fizica (129)
Franceza (36)
Geografie (256)
Germana (17)
Informatica (337)
Istorie (375)
Marketing (9)
Matematica (175)
Psihologie (162)
Religie (23)
Romana (1297)

Linkuri
excenge 1:1

loc pentru bannere

Referat ELEMENTELE COMPONENTE ALE CALCULATORULUI PERSONALELEMENTELE COMPONENTE
ALE CALCULATORULUI PERSONAL

ELEMENTE DE BAZĂ

Un calculator personal este un sistem electronic programabil de prelucrere a datelor proiectat pentru a fi folosit de un singur utilizator.
D-ea lungul anilor de dezvoltare a calculatoarelor personale blocurile de construcție denumite componente hard s-au modificat si perfecționat continuu.
Unitatea centrală constituie componenta de bază a sistemului și este formata din:
*unitate arimetrică și logică (UAL) ce efectuează operatiile atitmetice și logice;
*memoria internă (MI) care păstrează programele și datele în curs de prelucrare;
*unitatea de comandă și control (UCC) cu rol în dirijarea funcțonăii întregului ansamblu.
Echipamentele periferice realizează legăura calculatorului cu mediul inconjurător.Se disting următoarele categorii mai importante:
*echipamente periferice de intrare (tastatură, mouse-ul);
*echipamente periferice de ieșire (monitor, imprimanta scanner);
*echipamente periferice de stocaj (unitați de bandă magnetică ,unități de CD-ROM)
*elemente periferice de comunicație (cuplor, modem).
ELEMENTE CONSTRUCTIVE
Cele mai importante grupuri de componente ale unui calculator sunt:unitatea de sistem, sistemul de stocare a datelor , echipamentele periferice ăi componentele de conectare.
Componenta de bază a unui PC este unitatea centrală formată din carcasa calculatorului și din întreg conținutul acesteia. Una din principalele sale funcții este cea fizica, ea reprezentand locul în care sunt montate componente interne, cum ar fi: placa de bază, unitațile de disc, plăcile de extensie etc.
Placa de bază
Elementul esențial al unitații de sistem este placa de bază. Placa de bază conține elementele de bază a unui PC , cum ar fi: microprocesorul, sistemull de stocare a datelor (memorie), sloturile de extensie și porturile.
Microprocesorul este cea mai importantă dintre componentele electrice de pe placa de bază, fiind coodonatorul tuturor operațiilor ce se efectuează.Tipul microprocesorului determină puterea de prelucrare a calculatorului și programele pe care le poate rula.
Principalele caracteristici ale unui microprocesor sunt: viteza de lucru capacitatea maximă de memorie pe care o adresează, setul de instrucțiuni pe care le poate executa.Modelul unui microprocesor este principalul criteriu de alegere a unui calculator.


WINDOUS
Utilizare

I.1.Generalitati

Microsoft Windows 98 este un sistem de operare puternic si flxibil si are posibilități de multitasking (posibilitatea de a lucra in acelasi timp cu mai multe aplicați ),este consecvent ca aspect si comportament in toate programele destinate ce ruleaza sub Windows , are posibilitatea de a integra o diversitate de servere , aplicatii pe 16 sau pe 32 de biti si ofera acces usor prin retea la diferite fisiere partajate aflte pe alte calculatoare ,la imprimante si la Internet.
Wndows este destinat simplificari utilizari calculatorului. In aceasta carte va prezentam detaliat instrumentele si informațiile de care aveti nevoie pentru a utiliza Windows 98, cu referirile de rigoare pentru sistemul de operare Windows 95.
Invatarea informaticii in școala generala urmareste coștientizarea de catre elevi a naturii acestui obiect de studiu ca o activitate de rezolvare de probleme ,actuale si viitoare, bazata corp de cunostinte si de proceduri, dar ca si o disciplina strins legata de societate prin relevanta sa in cotidian.
Prin cursul opțional de “ Calculatorul in viata cotidiana”se urmareste dobandirea pe cale intiutiva si practica a unor noțiuni si cunosținte de utilizare a calculatorului in diferite situații din viata cotidiana.
Caracteristicile defilatorii ale acestei lucrari sunt legate prezentarea clară, accesibila,de organizarea sistematica a materialului, rod al unei activitati didactice indelungate.
Lucrarea conceputa spre a fi utilizată in diverse situații respectiv: cu ajutorul unui profesor a carui muncă este astfel usurată si eficientizată, de catre utilizatorul care va folosi lucrarea alaturi de calculator sau chiar sub forma unei lecturi, asimilare cunoștințelor fiind inlesnită prin intermediul celor peste 40 de figuri, in cea mai mare parte capturi de ecran, capabile să substituie, intr-o prima faza calculatorul.
Calculatorul in viata cotideana este o lucrare accesibila tuturor, fara a renunta insa la o carte de specialitate.De aceea s-a pastrat un limbaj adecvat, dar nu pretențios, au fost introduse in mod gradat si elemente dificile, dar care au fost explicate si exemplificate.
Sistemul de operare Windows este destinat software- ului de bază al calculatorului. Sistemul Windows este prezentat dupa urmatorul plan :elemente și operați de baza, manevrarea programelor ce lucrează sub Windows, accesarea documentației de ajutor.

Materie: Informatica
Nivel:
Postat de: aurel in 10 Martie 2006
Nota: 7.00 (6 note primite)
Accesari: 279
Download-uri:17
Voteaza acest referat
Daca acest referat te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.
 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   


© 2001-2006 Referat-Liceu       contact@referat-liceu.ro